Elin är tidigare anlitad av ett flertal regioner och privata vårdgivare för att utbilda vårdpersonal inom amning. 

"Mycket bra föreläsare, tydligt och väl förankrat i vedertagen forskning. Bästa amningsutbildningen på många år." - Barnmorska MVC, Region Västernorrland. 
"Väldigt bra och intressanta ämnen, bra föreläsare vilket gjorde det lätt att lyssna hela tiden" - Barnmorska, Region Västmanland



Amningsutbildning för vårdpersonal 2023

Enstaka kurstillfällen

Kan ges digitalt om goda förutsättningar finns. Två timmars föreläsning inklusive frågestund rörande ämnet.  Här hinner vi med ett av de större temana nedan. Passar bra för verksamheter som önskar en djupgående uppdatering inom specifika områden.

Halvdag

Rekommenderas att genomföras på plats. Fyra timmars föreläsningstid inkluderat en kort paus och frågestund. Här hinner vi med två av områdena nedan.

Heldag

Ges endast på plats. Inkluderar åtta timmars föreläsning med kortare pauser, exklusive lunchtid. Vi hinner med alla fyra områdena nedan. Perfekt för verksamheter som behöver en gemensam grund att arbeta utifrån och som vill uppdatera sig inom de senaste riktlinjerna inom flera områden.

 

Områden

Amningsintroduktion, Den friska och förväntade amningen genom hela vårdkedjan. Här fokuserar vi på anatomi och normalförlopp men också information och kunskap under de olika stegen från graviditet till etablerad amning. Vi pratar om mjölkproduktionen och mjölkens innehåll och fördelar, något som är viktigt att vi som vårdpersonal känner oss trygga i för att ge gott stöd till föräldrar.

När viktuppgången inte går som förväntat, Åtgärder med amningsfokus. Här går vi igenom hur vi känner igen signaler på att amningen inte riktigt går som önskat. Vi pratar om tidiga och sena signaler och åtgärder för att främja amningen. Vi pratar såklart också om när tillmatning behövs och hur vi gör på bästa sätt utifrån individens situation.

Amningskomplikationer. I denna föreläsning pratar vi om olika komplikationer som kan uppstå under en amning. Vi pratar om bröstrelaterade komplikationer såsom mastit, candida och abscesser men vi pratar också om läkemedel och sjukdomar.

Kommunikation och WHOkoden. Att prata matning av nyfödda är så mycket mer än bara just mat. I den här delen pratar vi om hur vi kommunicerar kring matning och varför. Vilka riktlinjer har vi att förhålla oss till? Hur pratar vi kring ersättning och bröstmjölk? Hur undviker vi att mamman känner skam och hur bidrar vi till ett gott mående? Kan vårt sätt att kommunicera faktiskt påverka hur amningen går?

 

Föreläsningar kan ges digitalt eller fysiskt på plats. Områdena ovan passar vårdpersonal som tidigare arbetat med amning men som önskar fördjupa och uppdatera sina kunskaper. Självklart kan jag även utforma en föreläsning på ett specifikt tema just för er, kanske är ni en verksamhet som ofta möter mammor som vill sluta amma på natten? Eller så möter ni ofta mammor som har problem med tag och positionering? Kanske vill ni ha guidning i hur en amningsobservation görs, vilka verktyg som finns och åtgärder efteråt? Känna er trygga i rekommendation av hjälpmedel och hantering av dessa? Det mesta är möjligt!

Vill ni veta mer eller boka en föreläsning? Tveka inte att höra av er till info@elinsamningsstod.se för vidare information och offert utefter just era önskemål!