Om migMitt brinnande intresse för amning startade ungefär samma dag som mitt första barn föddes. Vilken otrolig känsla det var att få upp henne på bröstet där på Nyköpings förlossning efter många timmars kämpande. Fantastiskt och underbart, men ganska snart ont och förvirrande. Den fantastiska känslan fick konkurrera med förvirring över dessa nya spända bröst och tyvärr utvecklades en bröstböld och jag fick sår som inte ville läka på tre månader. Trots en jobbig start fick vi tillslut en fin amningsresa och jag har sedan haft lyckan att även få en fin amningsresa med min son. 

Mitt amningsintresse utvecklades till något mer och min bakgrund som sjuksköterska hjälpte mig att förstå det fysiologiska kring amningen och de vanliga amningsproblemen. Jag har sedan varit Hjälpmamma för den internationellt kända organisationen Amningshjälpen och har även läst amning på avancerad nivå vid Högskolan i Borås. Jag har varit ivrig att lära mig mer och att utvecklas och har även en certifiering som internationell amningsrådgivare, IBCLC. Min förhoppning är att jag nu ska kunna hjälpa andra kvinnor till en positiv amningsupplevelse. Amning är inte alltid problemfritt men många problem kan förebyggas med kunskap och om problem uppstår är det viktigt att ha någon att kunna vända sig till.

Min hjärtefråga är att kvinnan själv ska ha rätt att göra sina val i hur hon vill mata sitt barn. För vissa är amning rätt väg medan vissa önskar att delamma, hobbyamma, pumpa eller endast ge ersättning. Hos mig sker inget dömande och jag anser att alla dessa kategorier kan behöva råd och hjälp. Likväl som en helamning kan vara svår att få till finns även vissa hinder att diskutera kring delamning, flaskmatning och amningsavslut. 

Så, oavsett din situation är du välkommen att höra av dig. Jag hoppas innerligt att jag kan bidra till att göra denna fantastiska tid i livet ännu lite mer fantastisk för dig.